Sponzorji 


Prijava 
Išči 
RSS sindikacija 

Predogled Mozille Firefox 3

Predogled Mozille Firefox 3

Programerji podjetja Mozilla Corporation so razkrili zgodnjo poskusno različico tretje inačice priljubljenega odprtokodnega brskalnika Firefox.

Novi spletni brskalnik nastaja pod kodno oznako "Gran Paradiso" in bo nared že v teku letošnjega leta. Mozilla Firefox 3 bo spletnim deskarjem prinesel veliko uporabnih novosti. Odprtokodni brskalnik bo omogočil predhodno pripravo oblik in pisanje elektronskih sporočil brez internetne povezave. Sporočila bodo samodejno odposlana takoj, ko bo vzpostavljena povezava s svetovnim spletom.

Programerji bodo v Ognjeno lisico vgradili tudi odprtokodni program za VoIP-telefonijo (Zimbra). Prenovljen bo tudi sistem za upravljanje z zaznamki in zgodovino, ki bo bogatejši za podatkovno bazo SQLite. Ta bo omogočala hitrejše brskanje po spletnih straneh, ki so bile predhodno obiskane.

Firefox 3 bo seveda združljiv s spletom prihodnosti (WEB 2.0), ki bo deskarjem prinesel večjo varnosti in boljšo večopravilnost. Programerji so že razkrili tudi prve podatke o četrti različici priljubljenega odprtokodnega brskalnika. Firefox 4 bo nudil podporo programski kodi JavaScript 2 in napredni tehnologiji AJAX (asinhroni JavaScript in XML). Četrti Firefox naj bi bil nared do konca leta 2008.

vir: Računalniške novice


 

Sorodna vsebina

Firefoxova anti-phishing tehnologija boljša od Explorerjeve
Dodatki za Firefox
Uporaba Firefoxa v Sloveniji narašča

Zakon! Komi čakam da vn pride, Go Firefox Go Go Go.

IE pa ukint :s

Dejmo lisička! Držim pesti zate!!!

Upam le, da ne bodo iz Firefoxa naredili bloatware, s tem ko mu bodo dodali še sto in eno funkcijo.

Osebno mi je všeč trenutni koncept - Osnova, ki nudi kvalitetno opravljanje tistega, čemur je namenjena - browsanje po netu, za dodatne funkcije pa lahko poskrbi vsak sam z dodatki (add-ons).

Browser naj ostane browser, ne pa da postane multi-superduper-zmoremvse bloatware.