Sponzorji 


Prijava 
Išči 
RSS sindikacija 

Uporaba večih računov (e-mail naslovov) znotraj GMail-a

Uporaba večih računov (e-mail naslovov) znotraj GMail-a

Pred kratkim sem zasledil novico, da naj bi Google v kratkem omogočil storitev imenovano GMail mail fetcher. Gre za storitev, ki bo omogočala da boste znotraj svojega GMail računa, pregledovali tudi ostale POP3 račune (recimo SiOLovega,...).

Prav v tem primeru, ali pa v primeru ko imate na vaš GMail naslov preusmerjenih več različnih mailov, vam bo prav prišel naslednji namig.

Dodajanje dodatnega naslova v GMail

Primer: Imate naslov v obliki ime.priimek@gmail.com, na ta isti naslov pa imate narejeno preusmeritev naslova ime@o2z2.com. Preko GMail računa bi želeli poslati pošto, ki jo bo uporabnik videl kot da je prišla iz ime@o2z2.com in ne ime.priimek@gmail.com.

Če želite preko GMail računa poslati elektronsko pošto in se "predstaviti" kot nek drug e-mail naslov, morate ta naslov predhodno dodati. V desnem zgornjem kotu izberete Settings in odprete zavihek Accounts. Pritisnete na link "Add another address" in vnesete željeni e-mail naslov.

Google bo na ta naslov poslal potrditveni mail, v katerem bo aktivacijska povezava (link). Odprite povezavo in tako potrdite da je ta naslov res v vaši lasti/rabi. Če imate težave z odpiranjem povezave, lahko za aktivacijo uporabite tudi 8-mestno številko (napisana je nekoliko nižje v aktivacijskem mailu) in račun potrdite na ta način.

V nastavitvah priporočam tudi, da označite možnost "Reply from the same address the message was sent to". Tako bo Google pri odgovarjanju oz. posredovanju maila, uporabil naslov na katerega je bil mail poslan in ne privzetega naslova, ki je ponavadi GMail-ov (ime.priimek@gmail.com).

Zdaj imate pri pošiljanju pošte možnost, da izberete naslov preko katerega bo mail predstavljen (From naslov).

 

Sorodna vsebina

5 razlogov za, da pričnete uporabljati Google Office (in 5 razlogov zakaj ga morda ne boste)
Zbogom Thunderbird oz. Gmail za pregledovanje pošte na vseh POP3 strežnikih

Vse lepo in prav, če ne bi bil gmail tako jebeno počaseeeeeeeen... Hočeš napisat par mejlov pa gre cela ura, ker je odzivnost na psu...
Thunderbird4ewah! :D

Tud jest se še vedno prisegam na Thunderbird-a. Zaenkrat beta (2.0) verzija lepo dela.

To je genialna zadeva .. še fw mam povsod narejen in tko vse maile rihtam prek gmaila, ker če mi je pa kej mora, je pa čekirat sto različnih mailov. Odjemalcev sem se pa odvadila, ker mam pol vse locirano na pcu. tudi če pustiš kopijo na strežniku, moraš še vedno it v različne čekirat... zakaj bi se človek mučil če ni treba :)

skratka, prstgor za tole ;)

tale sistem ima eno vsaj zame veliko pomankljivost:(!
prejemnik še vedno lahko vidi vaš "original" enaslov.

Primer:
z gmail računa franci@gmail.com pošljete mail z drugim email naslovom micka@gmail.com. Prejemnik bo vrjetno v 99% videl samo micka@gmail.com, če pa se v zadevo malo bolj poglobi in pogleda full hader pa bo videl, da je bil email dejansko poslan iz franci@gmail.com.

če je mejl poslan na micka@gmail.com in ni forwardiran na franci@gmail.com, kako ga franci sploh lako dobi, da bi lahko "Reply from the same address the message was sent to".
nism še našu možnosti, da bi gmail pogledal v katerikoli drug poštni predal...

kaj storiti ker mi zadnje dva dni ne uspe odpreti pošte na gmailu? vtipkam ime in geslo potrdim nato pa piše nalagam pa konec...:-(
041532483
hvala za odgovor