Sponzorji 


Prijava 
Išči 
RSS sindikacija 

2. Slovenski forum inovacij

2. Slovenski forum inovacij

2. Slovenski forum inovacij kot osrednja prireditev na področju inovativnosti bo, ob 10. uri s slavnostnim govornikom ministrom za gospodarstvo mag. Andrejem Vizjakom, odprla svoja vrata.

Osrčje 2. Slovenskega foruma inovacij predstavlja razstava Inovativni potencial Slovenije!, razstava 40 izbranih inovacij slovenskih inovativnih podjetij in samostojnih inovatorjev. Inovacije je, zbrane na na predhodnem razpisu v oktobru, izbrala nacionalna komisija za inovacije pod vodstvom izr. prof. dr. Matjaža B. Juriča. 40 izbranih inovacij se bo tudi javno predstavilo na odprtem odru. Komisija je med prijavljenimi izbrala tudi 10 najinovativnejših podjetij, ki se bodo predstavila na posebnem razstavnem prostoru, prav tako pa bodo svoje ustvarjalne zgodbe predstavila vrhunska slovenska inovativna podjetja ter finančne institucije, ki so pogostokrat najpomembnejši partner pri razvoju inovacij.

V posebnem vsebinskem sklopu bo predstavljena Pot podjetniške zamisli, ki vključuje večino pomembnih podpornih institucij in bo inovatorjem in drugim predstavljala pot podjetniške ideje do tržno uspešne inovacije. Strokovnjaki podpornih institucij, ki sodelujejo na poti podjetniške zamisli bodo inovatorjem in drugim v okviru Poslovnega stičišča svetovali na področjih razvoja idej in invencij, ustanavljanja podjetij, patentiranja, pridobivanja finančnih sredstev, uspešnega trženja inovacij, ...

V duhu Poti podjetniške zamisli se bo zvrstilo preko 70 izobraževalnih in drugih predstavitvenih dogodkov, posvečenih 4 ciljnim skupinam: Odprti oder (slavnostna otvoritev, predstavitve inovacij ter drugi zanimivi izobraževalni dogodki namenjeni strokovni in splošni javnosti), Start:up podjetja (predavanja, delavnice in okrogle mize namenjene pospeševanju inovativnega razvoja start-up podjetij), Inovativna Slovenija (za podjetnike, inovatorje in raziskovalce in druge posameznike, ki želijo postati še uspešnejši na področju inoviranja in razvoja podjetij) in programZa mlade (namenjen spodbujanju ustvarjalnosti že v mladosti – srednješolskem in študijskem obdobju).

Ob registraciji na spletni strani www.sfi.si je vstop na prireditev brezplačen, hkrati pa obiskovalci prejmejo katalog 2. Slovenskega foruma inovacij – Inovativni potencial Slovenije! Več informacij na spletni strani www.sfi.si.

2. Slovenski forum inovacij organizira Ministrstvo RS za gospodarstvo in Javna agencija za podjetništvo in tuje investicije – JAPTI. Partner je Tehnološka agencija Slovenije. Izvajalec je Inštitut Hevreka! v sodelovanju z IRP Institutom za raziskovanje podjetništva ter Centrom za raziskovanje novih tehnologij – CNT ter v sodelovanju s partnerji: Ljubljanski univerzitetni inkubator, Cankarjev dom  Kulturni in kongresni center, GIZ R TIM – Gospodarsko interesno združenje za pospeševanje razvoja malega gospodarstva, ASI – Aktivni slovenski inovatorji, Tehnocenter Univerze v Mariboru in Znanstveni park Univerze v Mariboru.


 

Sorodna vsebina

Hevreka!06