Sponzorji 


Prijava 
Išči 
RSS sindikacija 

Kamera, ki kuka pod obleko

Kamera, ki kuka pod obleko

Podjetje ThruVision je predstavilo T5000 varnostni video sistem s katerim lahko vidimo tudi pod obleko. Predstavitev nove tehnologije se je odvijala 7. marca letos v Oxfordu.


Nova tehnologija je bila razvita v namen varovanja letališč, železniških postaj in drugih javnih mest. Uporaba t.i. teraheričnih žarkov ali T-žarkov omogoča pogled skozi obleko, predmete, keramiko in les, medtem ko kovina in voda žarke zaustavijo. Kamera deluje v dosegu 25 metrov, ideja se je razvila na podlagi astronomskih raziskav umirajočih zvezd.


Dr Liz Towns-Andrews, Direktorica izmenjave znanj je na STFC komentirala:
"Astronomi uporabljajo
T-žarčne kamere za pogled skozi prah in oblake v vesolju; odkrivajo kaj se skriva za njimi."Elektromagnetno sevanje, ki ga sistem uporablja, je prisotno povsod, saj ga oddaja vsak človek ali predmet, vendar v komaj zaznavnih količinah. Teraherični žarki so krajše valovne dolžine kot žarki v mikrovalovkah in radijskih omrežjih ter nekoliko daljši od infrardečih valov, ki jih uporablja daljinski upravljalec za televizijo.


Clive Beattie, direktor ThruVision je povedal: "Teroristični napadi zadnja leta pretresajo svet, zato so se globalno poostrili varnostni ukrepi. T5000 dramatično poveča nadzor pri skeniranju teles in predmetov pri pomembnih dogodkih in lokacijah. Zmožnost vpogleda obojega, metalnih in nemetalnih predmetov na ljudeh v rangu 25 metrov, je ključ za nadaljni razvoj varnostnih sistemov."


Tovrstne kamere uporabljajo v vojaške namene, saj nujno potrebujejo visoko tehnologijo za izvršitev svojih poslovnih strategij in misij.

Podjetje zagotavlja, da sistem zdravlju ni škodljiv.

www.thruvision.com